Den Země

21. dubna 2024

Mezinárodní den Země, který se slaví 22. dubna, je celosvětovou akcí zaměřenou na ochranu životního prostředí a podporu udržitelnosti naší planety. Tento den je významným momentem pro podnícení globálního povědomí a motivace k aktivnímu přístupu k ochraně přírodních zdrojů Země. Jeho historie, význam a aktivity, které se konají v jeho rámci, reflektují rostoucí potřebu řešit environmentální výzvy, s nimiž se lidstvo setkává.

I my posilujeme svůj závazek k udržitelnosti a ochraně životního prostředí. Pojďte do toho s námi!
Třídit můžete v našem EKO koutku u hlavního vchodu. Recyklujte staré elektro, žárovky a zářivky v Planeu! Nově naleznete před vstupem do Géčka textilní kontejner TEXTIL ECO. Zde můžete třídit nejen oděvy, ale také obuv, tašky, hračky i knížky. Další textilní kontejnery od Armády spásy naleznete na parkovišti Globusu. Vlastníte elektro automobil? Nabijte si ho u nás! Elektro stanici naleznete na parkovišti Globusu.

Žijte udržitelněji s dm!
Stále naštěstí přibývá těch, kterým není lhostejný osud naší planety. Uvědomělé chování a trvalá udržitelnost jsou i pro nás prioritou. Orientovat se v jednotlivých, na produktech uvedených certifikátech, nemusí být snadné. Všechny produkty, které přispívají k trvalé udržitelnosti, v dm snadno poznáte díky zelenému zabarvení cenovky. Přímo na cenovkách (zelených i klasických bílých) jsou označeny produkty bio, vegan, bez lepku či bez laktózy. Díky tomu na první pohled poznáte, zda-li produkt splňuje tato kritéria.
• V produktech označených jako „bio“ pochází suroviny rostlinného nebo živočišného původu z ekologického hospodářství a získaly platný certifikát.
• Pokud produkt nese označení „vegan“, znamená to, že žádná z jeho složek není živočišného původu. Také je zakázáno testování na zvířatech ve všech fázích výroby produktu.
• Aby mohla být potravina označena jako „bezlepková“, nesmí obsahovat pšenici, žito, žitovec, ječmen, řadu odrůd ovsa, kamur a veškeré přidané složky,které obsahují jmenované obilniny.
• Produkty označené jako „bezlaktózové“ neobsahují mléčný cukr laktózu.
V prodejnách dm má více než 2000 produktů zelenou cenovku. Zpřísnili jsme kritéria pro toto označení. Zelenou cenovku proto nově mají jen ty produkty, které nesou některý z certifikátů (seznam certifikátů naleznete na webu www.dm.cz). Produkty s těmito certifikáty zohledňují při výrobním cyklu produktů zásady trvalé udržitelnosti a dbají na snižování dopadů těchto produktů na životní prostředí.
Čisticí prostředky často obsahují celou řadu látek, které zatěžují životní prostředí. Chcete-li žít udržitelně, sáhněte po přípravcích označených zelenou cenovkou. Tyto produkty mají šetrné složení, nejsou baleny v plastovém obale či je plastový obal vyroben z recyklátu a šetří tak suroviny i energii.

Další inspiraci i více informací o produktech naleznete na: www.dm.cz/trvala-udrzitelnost

Dejte svým botám druhý život s CCC! Jak?
Přineste obuv, kterou již nepotřebujete, do nejbližší prodejny CCC a vložte ji do sběrného boxu u pokladny. Vaši obuv prostřednictvím společnosti POTEX předáme potřebným. Výměnou za to získáte kupon na slevu 10 % na jeden pár obuvi při nákupu za min. 499 Kč, platný po dobu 90 dní.
Zní to dobře? Přidejte se k nám a pojďme společně pomáhat!

Akce centra

Pojďme se společnými silami zasadit o to, aby byl svět ještě v pořádku!

EKO KOUTEK

1. 1. 2023 - 31. 12. 2024

Víte, že máme v Géčku EKO koutek s možností třídění odpadu?

Náš EKO koutek se nachází u hlavního vstupu do Géčka, kde mohou malí i velcí zákazníci nejen vytřídit odpad vzniklý u nás v Géčku, ale nádoby využít i pro třídění baterií, nebo spořivých žárovek a lineárních zářivek, které mohou přinést ze svého domova.
Vedle EKO koutku máme také KNIHOBUDKU. Dejte knihám druhý život.
DEN ZEMĚ – 22. 4.
DEN KNIHY - 23. 4.