Holky z optiky

15. srpna 2024

Jaká byla Vaše cesta k práci optometristy?

Kristýna: Já se optice věnuji již od puberty, kdy jsem nastoupila na Střední školu Elektrotechniky (obor technický optik) v Ostravě. Když
jsem si vybírala školu, neuměla jsem se rozhodnout, čím chci být, a pak se mi zalíbil název povolání Optik, přišlo mi to krásné. Téhle práci se věnuji už spoustu let.
Stanislava: Já jsem se dostala k optice náhodou, a chytlo mě to natolik, že to dělám již 16 let.

Jaká je hlavní filozofie Vaší optiky? Co ji odlišuje od ostatních?

Jsme přeci nejlepší! Od ostatních optik se lišíme tím, že si zboží nakupujeme my sami na prodejně. Víme totiž, jací zákazníci k nám chodí.
To je velké plus! Vycházíme naším zákazníkům vždy maximálně vstříc, i co se týče reklamací. Zákazník je pro nás vždy na prvním místě.

Jaké jsou nejnovější trendy v oblasti brýlí a kontaktních čoček?

Trendy kousky se stále vrací. Nyní se nosí všechno. Kdysi to byly kulaté tvary, teď to jsou spíše tvary brýlí do špičky. Důležité je, co sedne samotnému zákazníkovi. Pro děti nyní existuje novinka – speciálně vyvinutá brýlová čočka, která dokáže zastavit rychlý nárůst dioptrií v dětství.

Nosí se více brýle nebo kontaktní čočky?

Určitě brýle. Někdo nosí brýle, a zvolí si formu kontaktních čoček např. jen na dovolenou.

Jsou nějaká rizika spojená s nošením kontaktních čoček či nesprávně zvolených brýlí?

Těch je strašně moc. U čoček je to zásah do oka. Je třeba dbát vysoké hygieny a na pravidelné měnění kontaktních čoček, což mají někteří zákazníci problém. Často čočky přenášejí po dobu, po kterou už to není možné, a následně mohou do oka chytit zánět.
U brýlí je velkým problémem to, pokud se střed oka posune jinde, než kde má být. Na vině je určitě nošení jednorázových brýlí. Každé oko má většinou jinou dioptrii, a takové jednorázovky neseženete. Také se prodávají jenom s dioptriemi v plusu, ne mínusové, nebo s cylindrickou čočkou. Pokud jsou jednorázovky použité tak jak jsou nazvané (rozbijí se mi brýle, potřebuji si rychle nějak pomoc, než se mi vyhotoví nové, koupím si tyto jednorázové, které mi na chvíli neublíží), ale nejsou rozhodně na dlouhodobé užívání.

Jakým způsobem se podle Vás brýle nebo kontaktní čočky odrážejí v osobním stylu a sebevědomí zákazníka?

Někdo se v brýlích absolutně necítí, proto si pořizuje čočky. Někdo naopak chce mít brýle jako módní doplněk, a může zvolit i extravagantní kousek, ale takových lidí je málo. Ale už se lidé za brýle nestydí, jak to bylo kdysi. V současnosti je opravdu velký výběr.

Máte nějaké speciální nabídky nebo akce pro zákazníky?

Máme 50% slevu na skla. Pro zaměstnance Géčka a Globusu máme 10% slevu na nezlevněné zboží – obruby. A mimo sezónu pak máme slevu na sluneční brýle. Měření zraku máme zdarma pro zákazníky, kteří si pak u nás brýle pořídí.

Akce obchodu

Měření zraku v Optice

Víte, že si v naši Lunettes optika s.r.o. můžete nechat vyšetřit zrak? Objednávat se můžete i online prostřednictvím webu www.lunettes.cz! Vyřešte vše rovnou na jednom místě!

Sleva na dioptrická skla

Sleva 50% na veškerá dioptrická skla